Zwangerschapsbegeleiding kan zo uitgebreid als je zelf wilt

Hoe bereid je je voor op je bevalling? Zweef je op je roze wolk, ben je vooral met de praktische dingen bezig of zie je er eigenlijk tegenop? Er is natuurlijk niets leukers dan je te buiten gaan aan schattige kleertjes, die leuke kinderkamer en hopen knuffels. Maar straks komt er dan toch dat moment dat je baby daadwerkelijk geboren gaat worden. Het liefst wil je natuurlijk dat dit zo relaxed mogelijk verloopt. Maar hoe doe je dat? Daar kan zwangerschapsbegeleiding je bij helpen.

Zwangerschapsbegeleiding kan zo uitgebreid of zo minimaal als je zelf wilt. Zeker als het je eerste kindje is kan ik mij voorstellen dat je een uitgebreide begeleiding prettig vindt. Is het de tweede of de derde keer en heb je het idee dat je alles al weet, dan vind je het misschien alleen fijn om “iets” te doen. Sommigen kiezen ervoor om helemaal niks te doen. Sommigen komen vlak voor de bevalling, omdat ze er opeens toch wel tegenop zien. Kortom, het is voor iedereen weer verschillend.

Waar ga je naartoe om je voor te bereiden op je bevalling? Er zijn heel veel mogelijkheden dus waar kies je voor? Ik kan mij voorstellen dat als je gaat zoeken je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is zoveel, dus hoe bepaal je wat het beste is voor jou. Helaas kan ik je daar geen antwoord opgeven. Iets uitzoeken wat bij je past is iets wat je alleen zelf kunt doen. Je gevoel volgen is hierin natuurlijk heel belangrijk. Spreekt een website mij aan? Spreekt de persoon achter de website mij aan? Kan ik aangeven waar ik wel behoefte aan heb en wat voor mij niet zo nodig is? Welke onderdelen van zwangerschapsbegeleiding passen bij ons? Allemaal vragen die je alleen zelf kunt beantwoorden. Waar ik je wel bij kan helpen is uitleggen op welke manier ik werk. Misschien is het iets voor jou!

Ontspannen is het sleutelwoord
Ontspannen is het sleutelwoord in de zwangerschapsbegeleiding die ik geef. Ontspanning zorgt er voor dat je bevalling zo vlot en soepel mogelijk zal gaan. Ik leer je hoe je de rust bewaart en hoe je je lichaam als het ware kunt helpen om de natuur zijn gang te laten gaan. Door de ontspanning zal de ontsluiting sneller gaan en zul je de weeën veel makkelijker kunnen opvangen. Je stimuleert namelijk door de ontspanning de aanmaak van het stofje oxytocine en dat bevordert het hele proces. Natuurlijk zijn er ook praktische dingen die je graag wilt weten, ook die kennis zal je helpen om heerlijk ontspannen te blijven.

Je partner is uiteraard ook van harte welkom. Voor hem of haar is het prettig om zo veel mogelijk te weten. Het ondersteunen van jou is namelijk een belangrijke taak. Je partner zorgt ervoor dat alle dingen rondom de bevalling zo goed mogelijk en volgens jullie wensen geregeld zijn zodat jij je maar op één ding hoeft te richten. Samen zorgen jullie ervoor dat alles optimaal verloopt.

Hoe maken we een prettige ervaring van jouw bevalling? In iedere sessie is ontspannen dus het belangrijkste ingrediënt. Door een uitgebreide ontspanningsoefening bereiden we als het ware jou en je lichaam voor op hoe het allemaal zou moeten gaan. In elke sessie geef ik je weer andere belangrijke positieve dingen mee. Hier maken we een geluidsopname van zodat je dit ook thuis kunt herhalen.  Contact maken met je kindje is hierin ook belangrijk. Je helpt straks als het ware je kindje naar buiten.

Ademhaling, houdingen en allerlei andere praktische dingen komen aan de orde. Wat is voor jou de meest ontspannen houding? Hoe help je jouw lichaam door goed te ademen? Hoe kan je partner hierin helpen? Wat kun je verder nog doen om jouw lichaam nog meer te ondersteunen?

Met vijf sessies ben je er helemaal klaar voor. Soms is een extra sessie prettig als er een vorige bevalling is die je als traumatisch hebt ervaren. Of als je een enorme angst of onzekerheid hebt die je in de weg zit. Misschien zijn er zwangerschapsklachten waar je een hoop last van hebt. Dat zijn dingen waar we aan kunnen werken als het nodig is. Het doel is dat je straks helemaal voorbereid bent om je baby geboren te laten worden en dat dit een prettige ervaring wordt.

Via de Mamaverwenbon is het mogelijk om een sessie zwangerschapsbegeleiding bij mij te doen. Er zijn twee mogelijkheden, dus kijk wat bij je past. Wil je meer weten kijk dan op mijn website www.nonjahypnotherapie.nl. Gun jezelf die mooie bevalling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *