Voedingsadvies

Met de mamaverwenbon kun je kiezen uit de volgende opties over voedingsadvies:


Voedingsadvies tijdens zwangerschap

Als je zwanger bent, is gevarieerde en gezonde voeding extra belangrijk. Door te zorgen dat je alle juiste voedingsstoffen binnen krijgt, heb jij voldoende energie voor je zwangerschap en kan jouw baby goed groeien!

Tijdens de zwangerschap is ‘eten voor twee’ echt niet nodig. De zwangerschap vraagt wel wat extra energie, maar je beweegt minder waardoor je ook minder energie verbruikt. Gezond en gevarieerd eten is vooral belangrijk. Daarnaast worden tijdens de zwangerschap bepaalde voedingsstoffen aangeraden en bepaalde voedingsmiddelen juist weer afgeraden.

Een voedingsdeskundige kan je helpen om een gezond eetpatroon te ontwikkelen zodat je kindje goed kan groeien, jij niet meer dan nodig aankomt en genoeg energie hebt om de beproevingen van de zwangerschap en bevalling te doorstaan.


Voedingsadvies na zwangerschap

In de hectische tijd rondom zwangerschap en het jonge moederschap kan het lastig zijn om gezond en gevarieerd te blijven eten. Een voedingsdeskundige kan dan uitkomst bieden. Wil je bijvoorbeeld weten wat je kunt eten om jezelf energieker te voelen? Of vraag je je af waar je in je eigen voeding op moet letten als je ook borstvoeding geeft? Tijdens een consult met een voedingsdeskundige worden jouw voedings- en beweeggewoonten geanalyseerd en krijg je aan de hand daarvan adviezen.