Massages

Met de mamaverwenbon kun je kiezen uit twee soorten massages:


Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap kan een zwangerschapsmassage helpen om ontspannen te genieten van de zwangerschap en het kan zwangerschapskwaaltjes verminderen. In het eerste trimester is een zwangerschapsmassage er meestal op gericht misselijkheid te verminderen en je lichamelijk fitter te voelen. Ook kan de massage zwangerschapshoofdpijn verlichten.

In het tweede trimester zal de foetus sneller gaan groeien en dus ook je buik. Spieren, weefsels en organen worden gevormd. De zwangerschapsmassage in dit trimester is er meestal op gericht krampen in de benen en pijn in de rug en het bekken te verminderen. De zwangerschapsmassage helpt ook tegen slapeloosheid.

In het derde trimester is het doel van de zwangerschapsmassage om je totale lichaam te helpen ontspannen. De positieve effecten van een zwangerschapsmassage zijn verlichting van lichamelijke klachten, een diepere ademhaling waardoor je even helemaal tot rust komt, een betere doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel jezelf als je kindje, vermindering van geestelijke en emotionele spanningen, soepele spieren en vermindering van de aanmaak van stresshormonen.


Mama-massage

De mama-massage is een postpartum massage die helpt om sneller te herstellen na de bevalling. Verder richt de massage zich op de spieren die nu extra belast worden. Bijvoorbeeld door het geven van borstvoeding en het dragen van je baby.

Positieve effecten van een mama-massage zijn een sneller herstel na de bevalling, vermindering van spierspanning, stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid, het ervaren van een moment voor jezelf.

Een mama-massage kun je ontvangen vanaf 4 weken na de bevalling. Indien je een keizersnede hebt gehad, dan kun je na 6 weken genieten van een mama-massage.