De mamaverwenbon is ontstaan uit onze eigen ervaringen van het bevallen en de eerste stappen als nieuwe moeders. Er waren een aantal dingen die wij prettig hadden gevonden tijdens de zwangerschap en in de periode na de bevalling. Deze dingen waren niet direct voor handen. (of daar waren wij (nog) niet mee bekend). Wij wensen andere nieuwe moeders de best mogelijk start van hun moederschap en hebben daarom de dingen die wij misten gebundeld en via de mamaverwenbon makkelijk toegankelijk gemaakt. Het gaat om een pakket waarbij aandacht is voor ontspanning, een zo hoog mogelijk energieniveau, praktische slimmigheden en je (weer) goed voelen in je eigen lichaam. Wij kiezen er bewust voor om onze aandacht te richten op de moeders omdat moeders vaak alleen aandacht voor hun kind hebben en zichzelf vergeten. Als (aanstaande) moeder ben je vooral bezig met de gezondheid van jezelf en je kind. Je zou bijna vergeten te genieten van deze bijzondere periode in je leven. Mamaverwenbon helpt je een moment te creëren alleen voor jouw zelf. Om daarna weer uitgerust, fit en opgewekt de kleine in je armen te sluiten.

Foto
Oprichtster

Ik ben Saskia de Munnik, 1976, moeder van twee dochters (2010 en 2012). Na de bevalling van mijn eerste dochter had ik het geluk dat ik een kraamhulp kreeg die ook opgeleid was tot massage therapeut. Van haar heb ik een aantal fijne massages ontvangen die mij geholpen hebben bij het creëren van momenten van rust voor mezelf en het kwijtraken van het vocht dat ik vasthield (d.m.v. lymfedrainage). Om weer fit te worden en de extra kilo’s kwijt te raken ben ik veel gaan fietsen. Graag had ik in deze tijd ook contact willen hebben met een personal trainer en voedingsdeskundige die mij de juiste tips gaven om slank, fit en vol energie de nieuwe periode in mijn leven te starten zonder gevaar voor mijn lichaam (overbelasting of verkeerde oefeningen) en de gezondheid van mijn kind (afvallen tijdens borstvoeding). Tijdens één van mijn fietstochten kwam ik op het idee voor de mamaverwenbon.

Foto Roos
Oprichtster

Ik ben Rosanne Maters, 1981,  moeder van een dochter en een zoon (2007 en 2009) intuïtief coach en doula. Door mijn eigen zwangerschappen en daarop volgende bevallingen ben ik gaan waarderen wat voor ontzettend bijzondere periode deze tijd inneemt in het leven van een vrouw. Ik heb ook ervaren dat je je tegelijk krachtig als kwetsbaar kunt voelen in de tijd dat je jouw baby draagt en in de maanden na de bevalling. De aandacht van de omgeving voor jou en voor je baby is ontzettend fijn, maar een moment voor jezelf creëren in deze roerige tijd vond ik moeilijk. Ik kan me voorstellen dat bij het ontvangen van een cadeaubon voor zo’n activiteit/rustmoment/informatief gesprek het een vrouw makkelijk(er) wordt gemaakt deze tijd voor jezelf als (aanstaande) moeder te nemen. Daarom ben ik ontzettend enthousiast toen mijn goede vriendin Saskia haar idee met mij deelde.

Wij zijn beiden vaak op zoek geweest naar een geschikt cadeau voor vriendinnen die ook zwanger werden en een kindje kregen. Wij hebben geleerd dat materie minder gelukkig maakt dan ervaringen en dat iedere vrouw weer anders is en andere behoeftes heeft, daarom zouden wij graag haar laten kiezen en op deze manier een onvergetelijke ervaring cadeau geven met een mamaverwenbon.

Daarbij houden wij van ‘out of the box’ denken en vinden het daarom fantastisch om te zien hoeveel initiatieven rondom zwangerschap en bevallen er bestaan! Via de site van mamaverwenbon zijn al deze mogelijkheden zichtbaar en na te lezen via de link naar onze partners. Op deze manier worden (aanstaande) moeders goed  geïnformeerd over de vele mogelijkheden, en kunnen ze kennis maken met de zwangerschapszorg en/of zorg na de bevalling bij hun in de buurt.

Online dienstverlening voor de zwangere of net bevallen moeder.