MANNEN ACTIEF VOOR, TIJDENS EN NA DE ZWANGERSCHAP

Zwangerschap behoort een mooie periode te zijn, vol verwachting groeit mijn buik!

Quote: ‘Mijn partner is zwanger en ik kan niets meer goed doen!’

Een veel gehoorde noodkreet bij mannen.

Vanaf vandaag wordt het anders………

 

Al voor de zwangerschap is het belangrijk samen dingen te bespreken en te ondernemen zodat  er later geen miscommunicatie ontstaat. Veel vrouwen ervaren de zwangerschap als iets moois, als een geschenk uit de hemel. Een lang gekoesterde droom komt uit, rustiger aan doen met werken, kinderkamer inrichten en aankleden, kleertjes kopen of krijgen van die lieve vriendin of (oudere) zus. De ene moeder straalt, is actief, voelt zich prima en heeft nog overal zin in. De andere moeder heeft last van de bekende zwangerschapskwaaltjes en begint, vaak door de vermoeidheid, minder goed voor zichzelf te zorgen. Dikke opgezwollen voeten/handen, vermoeide benen, striae, zwangerschapsmasker, spataders. In beide situaties is de rol van de aanstaande vader heel belangrijk!

 

Samen zwanger & samen voor de nieuwe wereldburger zorgen:

Een manier om actief betrokken te blijven bij moeder en kind, is door als aanstaande vader leren je vrouw heerlijk te masseren met een lekkere verzorgende olie. Ook een voet-, en/of bodyscrub geven kan zeer ontspannend werken voor de aanstaande moeder. Samen naar een (privé) sauna of samen naar de schoonheidsspecialist is eveneens een heerlijke manier om samen te ontspannen. Blijf beiden goed voor jezelf zorgen, dit zal de band alleen maar versterken en de tijd tot de bevalling een stuk plezieriger maken. Informeer eens naar salons en beautycentra die deze mogelijkheden aanbieden.

 

Na de bevalling zal de aandacht verdeeld moeten worden zeker als er nog andere kinderen zijn. Zoek hierin de balans en vraag zo nodig hulp van naasten. Mannen (met grote handen), wees niet bang om je kind vast te pakken, in bad te doen of te masseren. Ook dit badder moment kan je leren, beleef je samen en zal de band met je kind versterken.

 

Met de Mamaverwenbon worden er arrangementen aangeboden in centra die bovenstaande behandelingen en cursussen, aanbieden waaronder

Health & Beauty Center BEAU VICTOIRE te Haarlem. www.beauvictoire.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *