Een lekker dagje naar het strand

Met dit mooie weer krijg ik al snel zin om naar het strand te gaan. Met kleine kinderen kan dat best een onderneming zijn. Onderstaand een aantal tips om jouw dagje strand te laten slagen en hopelijk ook zelf een beetje te kunnen relaxen.

1. Ga vroeg of ga laat op de dag
Met kleine kinderen is de kans groot dat je toch al vroeg wakker bent dus wat let je om ook lekker vroeg naar het strand te gaan. Dat scheelt weer met het zoeken naar parkeerplekken en een fijn plekje op het strand. Als je vroeg bent, hebben jouw kinderen voldoende tijd om met water en zand te spelen voordat ze moe zijn en een dutje willen doen. Dat dutje kunnen ze dan op het strand doen zodat je nog langer kunt genieten. Mocht dat niet lukken dan kun je altijd nog besluiten naar huis te gaan zonder het gevoel te hebben dat je dagje strand eigenlijk niet de moeite waard was omdat het maar van korte duur was. Lukt het niet om vroeg op het strand te zijn, ga dan wat later. Rond een uur of 15.00 vind ik altijd een fijne tijd. De eerste mensen beginnen dan al richting huis te gaan en jij kunt lekker tot na het avondeten blijven hangen.

2. Creëer schaduw
Je kunt natuurlijk een strandtentje meenemen voor de kleine om in te spelen of te dutten. Andere opties zijn een opblaasbadje met zonnekap of een slaaptentje van deryan. Ik vond zelf een opblaasbadje wel fijn omdat mijn dochter dan een vaste plek had om te spelen waar ze niet zo snel uit wegkroop. Daardoor kon ik er ook voor zorgen dat haar plekje altijd in de schaduw lag.

3. Zorg voor toilet opties
Draagt jouw kindje luiers, neem er dan voldoende mee. Ook grotere kinderen die al zindelijk zijn, kun je eventueel op het moment dat de plas zich aandient een luier omdoen om in te plassen. Dat scheelt weer lopen naar het dichtstbijzijnde toilet en eventuele ongelukjes tijdens de tocht. Een potje meenemen kan natuurlijk ook. Dan kun je een luier weer gebruiken om de plas mee op te ‘zuigen’. Vergeet ook de billendoekjes, toetenvegers en luierzakjes niet!

4. Neem een goedgevulde koelbox mee
De meeste dingen die ik meenam vroor ik de avond ervoor in. Bijvoorbeeld flessen gevuld met water en boterhammen. Tegen de tijd dat je op het strand bent en dorst of trek krijgt is het ontdooid maar nog wel lekker koel.

5. Vergeet de voor de hand liggende dingen niet
Voldoende handdoeken of omslagdoeken, stoeltjes, zonnebrand, speelgoed etc. Ook kun je handige inklapbare tafeltjes kopen waardoor de kans op zand in je boterham aanzienlijk afneemt (mits je je handen goed hebt afgeveegd natuurlijk ;))

6. Talkpoeder!
Aan het einde van de dag, wil je het zand makkelijk van je kindje af kunnen kloppen. Neem dan talkpoeder mee. Strooi wat poeder op de plekken waar het zand blijft plakken. Laat even inwerken en het talkpoeder neemt het vocht op die plekken op waardoor je het zand makkelijk afklopt zonder een pijnlijke of geïrriteerde huid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *